IN DE BAK FESTIVAL

omslag FB

 

IN DE BAK

Het leukste stads-festival voor jong en oud vindt plaats op zondag 27 september aanstaande. Ervaar de gevangenis nog een keer in zijn originele staat. Het is alsof de laatste gevangene de deur achter zich heeft dichtgetrokken. Het alarm, de faxmachine en de bewakingscamera’s stonden nog aan…

De kapel, de celblokken B/C/D en E, de wasserette en de luchtplaatsen zijn nog allemaal in tact en te bezoeken.

Het programma voor de leukste zondag van de maand bestaat uit twee onderdelen. In de Bak Festival en de gevangenistour. Vanwege de enorme belangstelling zal de gevangenis in blokken van twee uur te bezichtigen zijn. Het Festival is de gehele dag open van 10.00u tot 20.00u. Alle doe-dingen zijn gratis!

Luchtplaatsen

Op de voormalige luchtplaatsen van de gevangenen worden verschillende hoekjes ingericht met leuke zitjes en allerlei soorten eten en drinken. Van biologische frieten tot vers gemaakte poffertjes. Het wordt een walhalla voor de mond!

Daarnaast kun je leuke dingen kopen bij kraampjes met handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items. De markt wordt verzorgd in samenwerking met Swan Market.

De muziek wordt verzorgd door een leuk singer-songwriter podium. In een knusse setting komen de mooiste chansons voorbij. Wil je met de voetjes van de vloer dan is er een tweede podium met een dj die alle lekkere hitjes van toen voor je opzet.

Kinderen

Voor de kinderen is er een heus springkussen en wordt er een vossenjacht uitgezet. Een vossenjacht waarbij je op zoek gaat naar typische figuren die bij de gevangenis horen. Wil je zelf ook onherkenbaar rondlopen? Dan zorgt het schmink-team er voor dat je wordt opgemaakt in de kleuren van de regenboog.

Uiteraard vinden we het nog leuker als je verkleed komt! Wil je bijvoorbeeld als Piet Piraat, Bassie of Adriaan, een Dalton, Lucky Luke of als je super-hero Spiderman, Superman of de Hulk komen? Dan mag dat natuurlijk ook. Degene die het mooist verkleed is wint een verrassing!

© 2015 Indept