THE WƎNDE – On to the 5th Dimension


THE WƎNDE – On to the 5th dimension

21 december 2012 organiseert Indept THE WENDE. Geen End of The World Party, maar een evenement dat wel recht doet aan de eeuwenoude voorspelling van de komende zonnewende; het begin van een nieuw tijdperk, het tijdperk van de Waterman. THE WENDE. De verandering van sterrenstand gaat gepaard met grote gevolgen voor de mens, positieve tijden van bewustwording en harmonie breken aan.
THE WENDE geeft het startschot voor deze nieuwe tijd. Met een uitdagende programmering op het Amsterdamse Westergasterrein wordt nieuwsgierigen handvatten geboden om deze verandering te ondergaan. Voor partyminnende, ruimdenkende en sociaalbewuste mensen is in de avond en de nacht een zeer inspirerend en vernieuwend programma samengesteld.
De avond begint met lezingen, workshops en voorstellingen verdeeld over de WesterUnie en de WesterLiefde. Na afloop start een uitzinnig feest waarbij 12inchCity, BandjeBandje en de Hifi Mystery School gaan zorgen voor een weergaloos nieuw begin.

Avond
Vanaf 18uur start de avond met een openingswoord van de inspirerende jonge filosoof Thomas Meijer. Met zijn bijzondere kijk op de maatschappij en de huidige wereld om ons heen, weet deze wijsbegeerte student mensen aan het denken te zetten.
De avond wordt voorgezet door de Youth Food Movement. Dit sterk groeiende netwerk van jonge ervaringsdeskundigen zet zich in voor meer bewustzijn over alles dat met voedsel te maken heeft. Speciaal voor THE WENDE organiseren zij een mini Youth Food Movement Academy, waarin zij alles vertellen over het omgaan met ons huidige en toekomstige voedsellandschap.
Jeroen Timmers neemt hierna het woord over. Hij is de drijvende kracht achter ‘Giving is All we Have’. Hij weet exact uit te leggen hoe de structurele verandering in ons collectieve bewustzijn gestalte aan het geven is aan de nieuwe samenleving op aarde. Het programma in de WesterUnie wordt afgesloten met twee premières.
Allereerst de première van de documentaire ‘Lichtpuntjes’ van Shanti Silos. Nadat zij op eigen kracht uit een burn-out kwam, is zij begonnen mensen te enthousiasmeren om hun dromen waar te maken, door het geven van vele pakkende workshops, het organiseren van doorbraak coachingcafe’s en haar inspirerende boek ‘Schonen, Dromen & Ordinaire Fun’. Afgelopen jaar maakte zij de docu Lichtpuntjes over Stralende Mensen. Deze zal voor het eerst vertoond worden tijdens THE WENDE.

Als afsluiter en overgang naar de muzikale nachtprogrammering viert organisatie ‘12inchCity’ de release van hun nieuwe platenlabel met de vinyl ‘Tabula Rasa’ van artiest Mike Jungerius (Mayk), geremixt door o.a. Hosman, Peter Horrevorts en Arjuna Schiks.

De WesterLiefde staat tijdens het avondprogramma in het teken van interactie en ervaren. Jasper Stokman bijt het spits af met een toneelstuk dat de bezoekers aan het denken zal zetten.

Vervolgens zal kunstenaar en antropoloog Remco van der Staay de bezoekers meenemen terug in de tijd van de oude Maya’s en ons verre verleden. Hoe zien wij de tijd? En hoe zagen de Maya’s het? 21 December is de laatste dag van de oude Maya-kalender, de beste tijd om het over de tijd te hebben.
De avond wordt afgesloten door Peter den Haring. Hij demonstreert in zijn workshop (licht-) hypnotische, ontspannende technieken, die voor de meeste mensen toegang geven tot verborgen of onderdrukte gebieden in het onderbewustzijn. Peter neemt de bezoekers mee op TranceReis naar liefdes en vreugde uit vorige levens en hij begeleidt de bezoekers op zoek naar hun innerlijke kracht.

Nacht
De nacht begint met een belevenis van de Hifi Mystery School. Een Amsterdams collectief van musici en videoartiesten die muziek en beeld een extra dimensie meegeeft door enkel muziek te produceren op een frequentie van 432HZ (onder andere gebruikt door J.S. Bach), de meest natuurlijke, maar ongewone frequentie die het onderbewustzijn prikkelt. Onder begeleiding van doordachte geometrie een zeer indrukwekkende ervaring.
Ook de rest van de nacht gaat deze reis door zo lang je weg wilt. Daarnaast kan men zich opladen bij de Stargate van See The Lighthouse.

In de WesterUnie wordt na de release van het nieuwe platenlabel de nieuwe tijd gevierd. Allereerst met 12inchCity residents Aike & Dickson, Hosman en MAYK (die helemaal wat te vieren heeft met zijn eerste release). Maar ook Peter Horrevorts (GEM Records en Cocoon) zal stevig van zich laten horen. Zijn remix van Tabula Rasa komt zeker voorbij. Als slagroom op de taart sluit de Duitse producer Frank Beckers van Duo ‘D-Nox en Beckers’ de nacht met een oerknal af.

In de WesterLiefde zal BandjeBandje het dak er af rocken. Ze hebben audiovisueel grootmacht Patrice Bäumel weten te strikken voor een DJset. Gevestigde naam Applescal en aanstormend talent Olaf Stuut gaan beiden sterren laten zien met een uur durende liveset. Opener der openers Enrique’s Groove opent de avond. Om het dak er af te houden worden de Flannels ingevlogen. Als vaste sloopkracht van BandjeBandje is het in elk geval zeker dat niemand onbezweet naar huis zal gaan en kan dit nieuwe begin zich geen betere start voorstellen.

Praktische informatie THE WƎNDE
Datum: 21 december 2012
Locatie: WesterUnie, WesterLiefde, WesterLockers
Tijden: Avond 18:00-23:00 Nacht 23:00 – 05:00
Early bird tickets (17,50 of combiticket 35,-) kunnen worden gekocht via http://www.thewende.com/index.php/tickets.html

check voor meer info www.thewende.com